Recension: Eriksson Sandberg, Moa; Ellens val – Friheten; 2021

Ellens val - FrihetenNär jag läst ut Ellens val – Lockelsen av Moa Eriksson Sandberg gick jag vidare till Friheten. Serien Ellens val bygger på ett koncept av bland andra Helena Dahlgren, som skrev de två första delarna, och skrivs av ett författarkollektiv. Jag lyssnade på boken på Storytel, uppläst av Ellen Scharner. Boken är utgiven på Lovereads.

Ellen ska äntligen få hem sin syster Isa och hon oroar sig för hur det ska bli. Samtidigt verkar hennes förhållande med doktoranden Carl Steen vara lite osäkert. De älskar varandra, men Carl är ändå tveksam till att visa sin kärlek öppet. Samtidigt förälskar sig Ellens vän Ingeborg i herrgårdsavtagaren Anton Sporre. Det kan låta som ett bra parti, men Ingeborg vill inget hellre än att bli läkare och kan Anton verkligen ha en fru som arbetar? Gabriella saknar sin väninna Alva och dränker sorgen i arbete med en välgörenhetslunch. Hon träffar då en konstnär som kommer att ta hennes oskuld nu när hennes man inte vill det.

Nu börjar det bli många personer och många trådar och jag tycker att det blir bättre och bättre, inte sämre. Friheten var en positiv bok, men kantades också av vännernas sorg över en förlorad vän. Det blir mer intressant när det kommer in fler sidohistorier och att vi får lära känna Ingeborg bättre är en riktigt lyft. Det känns som att den historien kommer att fortsätta. Jag ser fram emot fler böcker om Ellen och hennes vänner!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.