Warning: mysqli_real_connect(): not found in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/class-wpdb.php on line 1987 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/class-wpdb.php:1987) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/class-wpdb.php:1987) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Tematrio v 5 - England - Feministbiblioteket

Tematrio v 5 – England

storbritanniens flaggaLyran vill att vi listar tre bra böcker eller författare från England. Här är mina tre:

Jane Austen: Jag måste ju välja världens bästa författare av romantisk litteratur. Hur kan man annat än älska henne? Jag har Emma stående i bokhyllan oläst (har ju sett filmen…) och det måste jag genast ändra på!

Helen Fielding: Skaparen av Bridget Jones förtjänar ett omnämnande. Bridget är antihjältarnas hjälte och hur mycket man än hatar chick lit är det svårt att inte skratta åt och med Bridget Jones. Fieldings övriga böcker ger jag dock inte så mycket för.

Jeanette Winterson: Henne har jag inte läst, men är mycket sugen på. En bok finns i min ägo som jag fick av Helena på Fiktiviteter för över ett år sedan.

19 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

 1. Tre bra representanter för brittisk litteratur! Austen och Fielding har jag läst mycket av, mindre av Winterson men vill gärna läsa mer.

   • Hanna27 januari, 2014 kl. 04:49
    Författare
   • Svara

   Gillar du Fielding förutom Bridget Jones? Jag läste någon riktigt dålig bok av henne och sedan tröttande jag.

 2. Jeanette Winterson är en av mina absoluta favoritförfattare. Jag rekommenderar henne varmt 🙂

   • Hanna27 januari, 2014 kl. 04:49
    Författare
   • Svara

   Förstår inte varför jag inte har läst henne än. Men så kan det ju bli ibland 🙂

 3. Bra trio! Håller med alla tidigare talare, Winterson är mycket bra. Och jag älskar Austen!

   • Hanna27 januari, 2014 kl. 04:51
    Författare
   • Svara

   Austen är i en klass för sig helt klart!

 4. Hos dig var det bara Fielding som jag läst. Austen har jag tänkt läsa länge så jag hoppas det blir av under året.

   • Hanna27 januari, 2014 kl. 05:02
    Författare
   • Svara

   Du måste genast läsa Stolthet och fördom!

 5. Jag har inte heller läst Winterson men ser det som ett absolut måste. Får se när jag får tummen ur…

   • Hanna27 januari, 2014 kl. 08:17
    Författare
   • Svara

   Roligt att jag inte är ensam om det 😉

 6. Jane Austen måste förstås vara med också. En top-20 lista skulle jag kunna fixa hur lätt som helst.

   • Hanna27 januari, 2014 kl. 08:18
    Författare
   • Svara

   Ja, England har jag också läst ett och annat ifrån 🙂

 7. En bok om Bridget Jones har jag i alla fall läst 🙂

   • Hanna27 januari, 2014 kl. 09:50
    Författare
   • Svara

   En bok räcker gott och väl 🙂

 8. Austen har jag läst, Fielding väntar i bokhyllan. Winterson har jag hört mycket om men ännu inte läst något av.

   • Hanna27 januari, 2014 kl. 10:00
    Författare
   • Svara

   Bridget är ett måste!

 9. Austen är ju suverän 🙂

   • Hanna27 januari, 2014 kl. 10:00
    Författare
   • Svara

   Ja 🙂

 10. Austen och Fielding håller jag med om. Winterson är en sån som jag är sugen på men som inte blivit av än.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.