Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack stöder inte längre anpassad CSS. Läs WordPress.org-dokumentationen för att lära dig hur du tillämpar anpassade stilar på din webbplats: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Sydkorea - Guest of Honour på bokmässan

Sydkorea – Guest of Honour på bokmässan

Sydkoreas flagga

Jag förbereder mig för fullt för bokmässan och främst gör jag det genom att beta av recexhögen som är ganska så stor. Jag har även startat ett Instagramkonto renodlad just för böcker och kultur (följ, följ!). Jag tycker också om att vara förberedd och ha läst (kvinnliga) författare från det land som är temaland för mässan. I år är det Sydkorea som är Guest of Honour på Bokmässan.

Han Kang är den författare från Sydkorea som kommer som är mest känd. Jag har läst henne och och såg verkligen fram emot att lyssna på henne. Nu är det så att seminariet med Han Kang krockar med Caitlin Moran och som många andra bokbloggare konstaterat, måste det vara årets krock. Kanske tidernas krock. Jag är så ledsen över att jag missar något av dessa seminarier. (Jag skulle egentligen missa båda, för jag hade en intervju inbokad samtidigt, men den flyttades lyckligtvis).

Förutom att lyssna på Han Kang, ser jag fram emot seminariet Sydkoreansk feminism och dess framtid. Där medverkar litteraturkritikern Dongshik Kim (man) och författaren Keum Hee Kim (kvinna). Det ska bli oerhört intressant att lyssna på hur feminismen ser ut i Sydkorea, för jag känner att jag inte vet speciellt mycket om det. Seminariet är på lördagen 14:00-14:45.

Haengsook Kim, som jag gissar är en svensk stavning av Kim Heung-Sook, är en sydkoreansk poet som jag är sugen på att läsa. En bok av henne finns för en inte alltför dyr peng på Kindle. Hon kommer att medverka i ett par seminarier på mässan. Jag tänkte också läsa Hyesoon Kim, I’m Ok, I’m Pig! som står hemma i min bokhylla. Men hon kommer av allt att döma inte på mässan.

Har du något tips på tema Sydkorea som jag borde läsa eller förbereda mig på? Vilket seminarium borde jag inte missa?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.