Lucka 6: Han Kang

Han Kang

Krans 6En liten outsider i nobelprissammanhang är Han Kang från Sydkorea. Jag fick tipset från en Sydkoreafantast och jag kan inte annat än hålla med. För mig är det kanske inte en favoritförfattare just för att hon är så otroligt svart, men hennes säregna stil och fantastiska språk gör att hon är en bra kandidat till nobelpriset i litteratur.

Hon skriver på ett annorlunda sätt med ett poetiskt språk och hon tar sig an svåra ämnen som krig, död, sexuella övergrepp och rätten att bestämma över sin egen kropp. Det är en poetisk stil som berör in i märgen. Jag skulle säga att hennes sätt att skriva och att hon tar sig an så viktiga ämnen gör henne till en författare det definitivt borde pratas om i nobelprissammanhang.

Själv har jag lite svårt för hennes böcker just för att de är så nattsvarta. Lite intressant är att jag läste hennes bok Levande och döda om krig i Sydkorea och väntade mig en mer lättsam bok i Vegetarianen. Jag möttes av en om möjligt än mer ångestframkallande bok.

Jag har läst Levande och döda och Vegetarianen.

2 kommentarer

 1. Deprecated: get_user_by_email har upphört sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') istället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5211

  Hej! Jag hittade din blogg genom – nu vet jag vad – men jag kom hit i alla fall. Jättebra att du gör en kalender med kvinnliga nobelpriskandidater. Det har utsetts alldeles för få.

  1. Deprecated: get_user_by_email har upphört sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') istället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5211
   • Hanna10 december, 2018 kl. 09:27
    Författare
   • Svara

   Vad roligt att du hittat hit! Välkommen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.