Snart december och då ska här läsas julböcker!

Julboksmaraton 2019

Böckerna från förra årets julboksmaraton.

Varför gör jag såhär mot mig, läser julböcker varje år fast jag egentligen inte gillar det utan bara blir arg och stör mig? Vet inte, men nu är det dags igen. Jag behöver således tips på feelgoodböcker med romantik och jultema. Jonas Karlssons God jul har jag full koll på och jag efterlyser inte den typen av böcker. Mer snö, kakor och kärlek. Men bra, helst. Finns det? Vad har ni för tips?

Den perfekta julboken utspelar sig i New York, men London, Cornwell och Paris funkar också. Nu är de tyvärr så att snö och New York inte riktigt räcker för mig. Jag vill ha lite kärlek med substans som Mahiri McFarlane eller Kevin Kwan. I Sverige finns Fredrik Backman och Johanna Schreiber som jag gillar. Jag har funderat på att ge Kristin Emilsson en andra chans, men behöver fler tips.

Den 30 december blir det för tredje året i rad julboksmaraton här på Feministbiblioteket. Böckerna från förra årets maraton finns i bokkollaget längst upp i inlägget. Av feelgoodböckerna jag läste tyckte jag bäst om Jultrubbel i Snowdonia. Den var lite skruvad, vilket gjorde att jag kunde köpa en del märkligheter.

Min fråga till er är helt enkelt: Vad ska jag läsa i år?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.