Recension: Emme, Lilly; Jultrubbel i Snowdonia; 2019

Jultrubbel i SnowdoniaJultrubbel i Snowdonia Lilly Emme kom ut som en följetong på Storytel med ett nytt avsnitt varje advent. Jag upptäckte lyckligtvis detta när det var dags för det fjärde avsnittet att komma ut, så jag behövde aldrig vänta. Boken finns även som traditionellt tryckt bok och är utgiven på Saga Egmont.

Vi får följa tre personer; Holly som flyr en fruktansvärd händelse på sitt jobb där alla tagit den andra personens parti, Chloe som är en rik skådespelare som sörjer en person som just gått bort och Ethan som har drabbats av minnesförlust och flyr från polisen när han inser att han är anklagat för mord på sin pojkvän. De möts alla i Snowdonia i Wales.

Det är både en klassisk julfeelgood och samtidigt inte. Det är det deckarbetonade som står i centrum, vem är död? är Ethans pojkvän död? och vem förföljer Holly? Det finns en kärlekshistoria, eller det finns flera, men den klassiska julfeelgoodromansen står Holly för. Den är dock något nedtonad. Det feministiska temat är starkt. Det handlar om sexuella trakasserier, föräldrar som nekar sina barn att vara dem de är och så ett homo-tema som kronan på verket. Klart godkänd bok enligt de julkriterierna.

Det är en småmysig och småspännande bok, men det var kanske några frågetecken för mycket, eller snarare lite för mycket konstigheter. Varför Holly vägrar att gå till polisen förklaras aldrig riktigt, inte eller varför Ethan skulle vara misstänkt för pojkvännens död. Men för att vara något lättsmält att lyssna på i juletider är boken klart godkänd.

Läs mer: Adlibris, Bokus, Omnible

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.