Augustprisgalan utan någon som helst glamour

Augustpriset

Det har varit Augustprisgalan ikväll och jag har inte varit där. Det brukar jag visserligen inte vara, men jag var det förra året. Det var en mycket fin kväll och jag lovade mig själv då att jag skulle bli bättre på att läsa böcker som skulle kunna få Augustpriset. Det har jag inte blivit. Ikväll hade jag kunnat gå om jag ville, för allt var online och öppet för alla. Men såklart utan mingel och kramar från vänner.

Alla har tjatat på mig att jag ska läsa Lydia Sandbergs Samlade verk. Jag har läst några hyperhajpade böcker som ALLA gillat, till exempel Nora eller brinn Oslo brinn, och har inte varit så imponerad. Och eftersom jag inte läser böcker längre än 300 sidor om jag inte är supersugen, så har Samlade verk förblivit oläst. Det är kanske just därför som jag inte är någon Augustpris-människa. men den handlar ju om Göteborg, så jag borde nog ändå ta mig i kragen!

Då och då har jag dock läst en eller flera i fackbokskategorin, men så inte i år. En bok som stått högt upp på min att-läsa-lista ett bra tag är Herrarna satte oss hit av Elin Anna Labba. Det var ju synd att jag inte läste den, eftersom den gick och vann.

Jaja, vad är väl en bal på slottet? Jag tittade inte på ”festligheterna” online, utan åkte och köpte en TV istället. Inte samma sak, men kanske lite mer glamour för mig. Men nästa år! Nästa år ska jag baske mig ha läst de nominerade böckerna. Helst före de blir nominerade. Vi får se hur det blir med den saken.

2 kommentarer

 1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5379

  Jag tittade faktiskt! Jag brukar inte vara så mycket för priser och sådant men i år vile jag kolla. Jag tänkte samma som du att jag borde bli bättre på at läsa de nominerade. Jag har iaf läst 3 av 6 i barnboksklassen! Men det är ju svårt att ge en ärligåsikt när man inte läst alla. Samtidigt skulle jag ändå aldrig läsa Sem-Sandberg eller Schulmann även om de var nominerade så jag vet inte… Det kanske räcker med att läsa de man faktiskt tror man gillar.

  1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5379
   • Hanna25 november, 2020 kl. 07:16
    Författare
   • Svara

   Jag tycker att det är jobbigt att många av de nominerade är tegelstenar. Det är inget jag läser om jag inte verkligen är sugen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.