Seriealbum om romer säljs av romer

Sofia Z-4515

Om du får se att de fattiga EU-migranterna som sitter och tigger utanför affärer och tunnelbanor sälja en tidning så är det ett seriealbum om romer under förintelsen. Albumet, Sofia Z-4515, är nyutgivet av den ideella föreningen Folk är Folk och berättar historien om Sofia Taikons upplevelser i Polen under andra världskriget. Gunilla Lundgren har skrivit och Amanda Eriksson tecknat.

Tidningen kostar 100 kr och 75 går direkt till säljaren. Se därför till att ha 100 kr i plånboken när du ger dig ut på stan, i alla fall i Stockholm, eller köp av någon som sitter vid en bankomat som jag gjorde.

Återkommer såklart med recension!

3 kommentarer

 1. Väntar på recensionen. Faktum och Sit-Sthlm har fått en efterlängtad konkurrent. Just nu är det ”Mycket rörigt” på gatorna men blir bättre sen?

   • Hanna20 februari, 2015 kl. 02:45
    Författare
   • Svara

   Den kommer! Jättekul med försäljningen tycker jag!

 2. Mycket bra och läsvärt serietidningsbok om Sofia Taikons liv.Hon gick genom ett fasansfullt öde i Hitlers olika koncentrationsläger och räddades av Röda Korset till Sverige i år 1945.Jag köpte boken av en migrant från Rumänien.Samtidigt får migranterna pengar genom att sälja boken.Hjälp hemlösa fattiga migranter.Hoppas vi får se andra böcker om romernas öden i Europa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.