Rubin Dranger; Joanna; Alltid beredd att dö för mitt barn; 2009

Alltid redo att dö för mitt barnJoanna Rubin Dranger har en förmåga att via sina fantastiska teckningar skildra prestationsångest, glädje och sorg i vardagen. Boken Alltid beredd att dö för mitt barn köpte jag 2009 och jag var då ofrivilligt barnlös. Jag tror att det var därför den fick förbli oläst. Nu är jag småbarnsmorsa och jag är glad att jag väntade. Ingenkänningsfaktorn i boken är hög!

Jag skrattade högt åt alla härliga serieteckningar i boken. Jag kunde inte låta bli att störa min man hela tiden och pekade och sa: Det där är vi! Allt kring barn finns med; paniken över att göra fel som förälder, tristessen i andra föräldrar, tristessen i andra människor som inte är föräldrar, ångesten över att inte välja tillräckligt könsneutrala kläder och leksaker, balansgången mellan att vara en förälder med auktoritet och att vara en hysterisk bitch och mycket, mycket mer. Alla småbarnsföräldrar: Läs, läs, läs och skratta, skratta, skratta!

Läs mer: Albert Bonniers förlag, Adlibris, Bokus, Aftonbladet, Expressen, Sydsvenskan

1 ping

  1. […] samma kläder. Joanna Rubin Dranger har tecknat en sådan situation mycket träffsäkert i sin bok Alltid redo att dö för mitt barn där en mamma står och viftar med en docka ovanför sin sons huvud och säger “titta, han […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.