Recension: Revilla, No’u; Dikter ur Say Throne; 2011

No'u RevillaNo’u Revilla bor och är verksam på Hawaii, men har påbrå från Tahiti i Franska Polynesien. Hon doktorerar i engelska på Universitetet på Hawaii. Hon debuterade som författare med diktboken Say Throne 2011. Från den boken har jag hittat två dikter på nätet, Rope / Tongue och kino

Det här var egentligen inte dikter som tilltalade mig så mycket. De var ganska svårlästa, både till innehåll och form. Rope / Tongue var den jag tyckte bäst om och den kände jag också var lite feministisk. Den handlar om en cool mormor. No’u Revilla verkar dock vara en spännande poet, men tyvärr finns inget av henne att få tag på så jag får inte veta om dessa dikter är representativa för henne.

UPPDATERAT

Även här fann jag några dikter av No’u Revilla när jag letade dikter av någon annan. Jag bjuder er några rader från dikten Memory as Missionary Position:

Inside the dress, there is a creature, she

careful

is a cliff in a girl’s body.

And the cliff was a lizard once still             turned

to rock she gazed too much like she

careful

had a kingdom inside.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.