Recension: Schreiber, Johanna & Malmgren, Frida; Strömavbrottet; 2022

StrömavbrottetI bokserien Hemliga klubben, för barn mellan 6 och 9, har bok nummer två kommit ut. Strömavbrottet är den andra delen i serien av Johanna Schreiber (text) och Frida Malmgren (bild). Selma tyckte om den första boken, Skolavslutningen, så vi såg fram emot del två. Boken är utgiven på B Wahlströms. Jag och Johanna känner varandra, så det får ni ha i åtanke när ni läser.

Barnen i hemliga klubben har byggt en koja för att ha sitt klubbhus i. De vill gärna ha belysning och när de tar ström från källaren så blir det strömavbrott. Är det deras fel? Den hemska vaktmästaren verkar tycka det och precis innan strömavbrottet kom, såg de deras snälla granne Linnea gå ner i källaren. För att förhindra att något hemskt händer och för att få tillbaka ljuset, måste hemliga klubben agera.

Strömavbrottet är en fartfylld historia som utspelar sig under några timmar en vardagkväll. Min dotter tycker att det är spännande och mysigt med kompisarna som försöker lösa problem. Jag kunde själv som vuxen njuta av en rolig historia och fina bilder. Mest njöt jag av den här bilden som visar vaktmästaren som hittar Linnea i källaren:

Strömavbrottet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.