Recension: Mayröcker, Friederike; Om omfamningar; 2012

Om omfamningarFriederike Mayröcker är en författare jag tänkt på ett tag, eftersom hon ofta nämns i samband med nobelpriset och dessutom är från Wien. Jag köpte hennes bok Om omfamningar i samband med att Louise Glück fick nobelpriset och jag såklart skulle köpa några böcker av henne. Friederike Mayröcker är i Sverige utgiven på Ellerströms förlag.

Om omfamningar är en diktsamling med dikter om kramar, kyssar och annan beröring. Det är vackra, humoristiska och lite finurliga dikter. Det är skrivna som små korta prosastycken och varje dikt är daterad. Jag vet inte riktigt vad det var som fångade mig, men det här tyckte jag riktigt mycket om! Jag hittade en recension i Aftonbladet av just den här diktsamlingen och förstår att den skiljer sig lite från det Mayröcker skrivit tidigare.

Om omfamningar är från 2012 och Friederike Mayröcker var då 88 år. Hon har haft ett långt och produktivt liv och det finns massor för mig att upptäcka, både på svenska och tyska. Det kanske var fel av mig att börja med hennes senaste först, men det spelar egentligen mindre roll, jag älskade det och kommer absolut att läsa mer av henne!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.