Recension: Latvala, Taina; Leken; 2007

Finland berättar rådjurens himmelInom ramen för min EU-läsning har jag läst flera noveller ur Tranans novellsamling Finland berättar: Rådjurens himmel. Jag recenserar dem som jag fann mest intressanta för Feministbiblioteket.

Taina Latvalas novell Leken börjar och slutar med en kärleksakt. En flicka blev vittne till sin pappas otrohet när hon var sex och kunde aldrig glömma hans guppande vita rumpa i vedboden. En dag skulle hon få sin hämnd på pappan och det skedde på roligast möjliga vis.

En oroligt rolig novell som jag läge funderade vartåt den barkade. En fantastisk cirkel sluts i sista stycket och jag skrattade faktiskt högt, vilket jag inte gör så ofta när jag läser.

Läs mer: Adlibris, Bokus

1 ping

  1. […] alla kategorier: Leken Mest feministisk: Men var är grovköket? Sorgligast: […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.