Avslutning novell-lördag: Finland

Finlands flaggaIdag har jag recenserat sex noveller ur Tranans novell-samling Finland berättar: Rådjurens himmel. Det var överlag mycket bra noveller och för mig som svensk var de lättillgängliga och lätt att känna igen mig i.

En favorit fick jag, men flera var mycket bra.

Bäst alla kategorier: Leken
Mest feministisk: Men var är grovköket?
Sorgligast: Sovsäcken

Jag har läst mycket litteratur från Finland och jag vet inte om jag har lärt mig något särskilt om landet i och med dessa noveller. Jag tror att av alla novellsamlingar jag läst så var den här den som innehöll flest humoristiska berättelser.

Detta var en del av min EU-utmaning och jag kommer att ha flera novell-lördagar framöver med just EU-länder. Nästa land till rakning är Frankrike och det blir väl om en eller två veckor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.