Recension: Malkamäki, Sari; Sovsäcken; 2006

Finland berättar rådjurens himmelInom ramen för min EU-läsning har jag läst flera noveller ur Tranans novellsamling Finland berättar: Rådjurens himmel. Jag recenserar dem som jag fann mest intressanta för Feministbiblioteket.

I novellen Sovsäcken av Sari Malkamäki får vi följa en pappaledig förälders vardag. Han misstänker att hans fru är otrogen och försöker själv att flirta med en kvinna på nätet. Han försöker också få sin fru att älska honom igen, men inser tillslut att hon är på väg bort från honom.

Jag tyckte om den här sorgliga novellen, även om jag var lite kluvet inställd till hela resonemanget kring att manligheten försvinner när en man är hemma med nerspydda mjukisbrallor. Kanske är det en beskrivning av verkligheten men det kan också ligga en värdering i det. Det är svårt att avgöra. Kul med pappa-barn-perspektiv i vilket fall.

Läs mer: Adlibris, Bokus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.