Recension: Klougart, Josefine; En av oss sover; 2012

En av oss soverJag ville läsa något nytt från Danmark inom ramen för min EU-utmaning. Vad passade då inte bättre än Josefine Klougart som också kom till Stockholm under Stockholm Literature? Jag tog mitt signerade ex av En av oss sover och började läsa.

En kvinna återvänder till sin hembygd för att modern är döende i cancer. Samtidigt leve hon i en relation som är allt annat än bra och fungerande. Hon funderar mycket över livet, döden och relationerna till de närstående. Egentligen händer det inte så mycket i boken utan fokus ligger på det poetiska språket. Klougart förmedlar en känsla mer än en story och den som jämförde henne med Herta Müller kom ganska nära skulle jag säga.

Egentligen är En av oss sover ganska tråkig, men jag kan verklige älska böcker som är poetiska om de är fantastiskt bra skrivna. Josefine Klougart kan sin sak och jag tyckte mycket om En av oss sover. Dock kommer jag i efterhand bara att minnas känslan, inte så mycket vad som egentligen hände.

Läs mer: Adlibris, Bokus

1 ping

  1. […] « Recension: Klougart, Josefine; En av oss sover; 2012 […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.