Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack stöder inte längre anpassad CSS. Läs WordPress.org-dokumentationen för att lära dig hur du tillämpar anpassade stilar på din webbplats: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Påminnelse: Tävling! Vinn Europeiska böcker! - Feministbiblioteket

Påminnelse: Tävling! Vinn Europeiska böcker!

EU-ballonger

Ni har väl inte missat att delta i veckans tävling? Det enda ni behöver göra är att delta i festveckan. Det gör ni under #europafest2016 i sociala medier eller på er blogg. Skriv i kommentarsfältet eller använd hashtagen så ser jag att ni är med.

Priset är en bok och det finns tre böcker som lottas ut bland alla som är med. Om du har några preferenser så skriv i kommentarsfältet prioriteringsordning på böckerna.

Dragningen sker på söndag kväll 6/3 klockan 17.

Detta kan du vinna:

En plastig treaEn plastig trea av Petra Hůlova (Tjeckien): Ramus förlag har gett ut den här boken om en prostituerad kvinna i Prag. Du får läsa om hennes eländiga liv berättat med en stor portion humor. Det är både småroligt och djupt tragiskt på samma gång. Petra Hůlova har skrivit flera böcker som översatts till svenska och mest känd är boken Allt detta tillhör mig som handlar om kvinnor i Mongoliet. En plastig trea var riktigt bra tycker jag!

PixelPixel av Krisztina Toth (Ungern). Novellsamlingen Pixel är utgiven på Tranans förlag och det en samling korta noveller på bara 130 sidor. Toth har en personlig stil och berättaren i novellerna lägger sig ofta i historien på ett sätt som blir upplyftande och roligt. Det är lättillgängliga noveller med fina miljöbeskrivningar från Ungern och Budapest. Författaren räds inte kontroversiella ämnen som feminism, homosexualitet och romer. Jag lyssnade på henne på bokmässan och förstod att hon inte är en regimvänlig författare.

Mira och IrmaMira och Irma av Sabine Gruber (Österrike/Italien): Gruber är utgiven på svenska av Thorén och Lindskog och hon är ursprungligen från Sydtyrolen, den tyskspråkiga delen av Italien, men bor idag i Österrike. Mira och Irma är en roman om växelvis handlar om en kvinna i Rom och växelvis en kvinna i Wien. Den handlar om organdonation och att leva med att någon annan fått sätta livet till för att man själv skulle överleva. Spännande bok med ett fantastiskt slut! Jag har fått träffa Sabine Gruber och intervjua henne (på tyska!).

Stort tack till Rámus, Tranan och Thorén och Lindskog för ert generösa bidrag till tävlingen och Europafesten!

#europafest2016

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.