Recension: Öhrn, Angelica; Rätt i mål; 2021

Rätt i målAngelica Öhrn ha skrivit barnböcker om hästar och ridning och om fotbolls. Uppföljaren till För lagets bästa om Roslundens BK heter Rätt i mål och kom nyligen ut på Ordaglaget. Jag känner Angelica och tyckte mycket om den första boken så jag ville såklart läsa fortsättningen.

Vi får återigen träffa Adam och Wilmer oh de andra i Roslundens BK. Adams pappa är sjukskriven för utmattningssyndrom och de har flyttat från sitt stora hus till ett radhus, precis ett sådant som Wilmer också bor i. De störiga killarna i laget har bytt till BK Vargarna och när Adam ser att den sista matchen för säsongen är mot just dem känner han att de bara måste vinna.

Samtidigt vill Wilmer, som blivit allt bättre i mål och får gå på enskild målvaktsträning, tveksam på om han verkligen vill stå i mål. Ibland vill han det, men inte alltid. Han kan inte säga nej. Han kan inte säga nej hemma heller när hans lillasyster skriker sin vilja fram. Men så träffar han Aisha, som också spelar fotboll och som kan säga nej.

Rätt i mål är en bok om att säga nej, vilket du nog redan listat ut. Wilmers vånda om att stå i mål står i centrum. Adam behöver också säga nej, nej till Rasmus som retas och som bara väntar på att få en orsak till att göra Adams liv surt. Allt är upplagt för en rafflande seriefinal mellan Roslunden BK och BK Vargarna.

Jag tyckte att Rätt i mål var en fin bok om pojkars känslor och jag blir lika ledsen som när jag läste förra boken om Roslunden att min son verkligen hatar fotboll och inte kommer att läsa boken. Jag tycker också att det är fint att det kommer in en tjej i bilden, som inte nödvändigtvis är en kärlekshistoria. För alla små fotbollskillar och tjejer finns här en fin bokserie, som jag hoppas blir längre!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.