Recension: Ohlsson, Kristina; Glasbarnen; 2013

GlasbarnenMin son tycker inte att läsning är det roligaste i skolan, men efter lågstadiets förfärliga böcker så har de på mellanstadiet steppat upp sig rejält och läser Kristina Ohlssons böcker för unga. Glasbarnen läste de förra terminen och som stöd har även jag läst den. Boken är utgiven på Lilla Piratförlaget, första gången 2013.

Billie flyttar med sin mamma till ett gammalt hus i Åhus i Skåne efter att hennes pappa dött i cancer. Tidigare bodde de i Kristianstad och Billie vill absolut inte bo i Åhus. Snart efter deras flytt börjar mystiska saker hända i huset och Billie blir rädd. Hon får inget stöd av sin mamma, eftersom hon tror att dottern hittar på så att de ska flytta tillbaka till Kristianstad. Billie får istället hjälp att läsa mysteriet av sin nya vän Aladdin och Simona, som fortfarande bor kvar i Kristianstad.

Det är till synes en bok med mycket övernaturlighet, men skenet bedrar. Jag ska inte avslöja hur, men det är ett mycket spännande mysterium där lösningens pussel läggs av de tre barnen. Det är också en bok om saknad och om vänskap. Jag tyckte mycket om den och var glad över att mitt barn fick läsa något så fint och spännande i skolan (även om han kanske inte var lika entusiastisk som jag).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.