Recension: Sánchez Vegara; Maria Isabel; Malala Yousafzai; 2021

Malala YousafzaiI bokserien Små människor, stora drömmar har Bookmark förlag gett ut en bok om nobelpristagaren Malala Yousafzai. Tidigare var et förlaget Pagina som gav ut böckerna, men de finns nu på Bookmark. Maria Isabel Vegara Sánchez har skrivit texten och Manal Mirza har illustrerat. Boken är för 3-6-åringar oh jag läste den för Selma som är fem, snart sex år.

Vi får Malalas liv berättat från det att hon började gå i skolan, till talibanerna tog över och hon protesterade och blev skjuten. Sedan får vi följa hennes liv fram till att hon får nobelpriset och utbildar sig vid Oxford. Kort sagt hela hennes liv fram till idag, beskrivet för ett barn. Nu är ju Malala inte så gammal (24 när den här boken kom ut), så det är inte så mycket att välja på. När det skrivs om människor som levt en långt liv, blir det ju annorlunda.

Även om jag tyckte att jag kunde historien om hu Malala fick nobels fredspris, visste ju inte min femåring det. Hon var mycket fascinerad av historien och den var precis på hennes nivå. Hon älskar historia, vilket kan bidra till entusiasmen. Jag tyckte också att det var fina färgsprakande bilder och bilderna bidrog också till mycket diskussion om inkludering och om olika religioner. Jag tycker om serien Små människor, stora drömmar och roligt att även boken om Malala gick hem hos dottern. Tidigare har hon älskar främst de om Coco Chanell och Ella Fritzgerald.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.