Nya utmaningar och nytändning – januarisummering 2018

Barnen åker snowracer

Barnen åker snowracer på innergården. Januari 2018.

Januari har varit en bra månad ur lässynpunkt. Det var också månaden då jag började jobba på ett nytt jobb. Jag är kommunikatör på Stiftelsen Lantbruksforskning, vilket är oerhört riligt och späönnande. Det var visserligen månaden då sjukdomar avlöste varandra, men bortsett från en dag på akuten för gallstensanfall (visserligen en ganska big deal) så var jag inte drabbad av sjukstugan. Maken tog all vab. Men lång restid till jobbet, som oftast inte är så positivt, betyder mer lästid. Och det är alltid positivt!

Månadens läsning

Jag går ut stenhårt med massor av utmaningar. Vi får se hur länge det håller!

Månadens språk: Denna månad var det franska som gällde i Ugglan och bokens utmaning. Jag läste Och sen Paulette av Barbara Constantine. Jag läste också De utsatta av algeriska Maïssa Bey.

Nobelpristagare: Eftersom månadens språk var fransk läste jag François Mauriacs Den fariseiska kvinnan och håller på med Albert Camus Pesten. Den första var jag inte så imponerad av, men Camus gillar jag!

Jorden runt: Jag kunde pricka av Surinam på kartan (och därmed hela Sydamerika!) när jag läst The coast of sugar av Cynthia McLeod.

Hyllvärmare: Och sen Paulette, The coast of sugar och Den fariseiska kvinnan var hyllvärmare, så hela tre stycken!

Språkutmaningen: En på engelska i och med The coast of sugar.

Tema mansrollen: En bok läst, Kroppsligheten av Joao Paulo Cuenca.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.