En vecka kvar till OS

PyeongChang 2018 vinter-OS

Nu är det snart bara en vecka kvar till OS och en vecka kvar till jag kommer att sitta klistrad framför TV, tidningar och sport-twitter. Jag är galen i sport och jag tänker inte skämmas för det. Det är under OS inte läge att ifrågasätta varför jag gör det. Det är då jag bara vill njuta, bli upprörd, skrika av glädje, sura och slå näven i bordet av både glädje och ilska ifred.

Jag har gjort en lista på folk som bör hålla sig borta från mig under OS. Eller inte personerna som sådana, utan personer med sådan läggning som väljer att vara störiga. Kliar det i fingrarna på dig och du bara känner att du måste vara en av dessa tre så tänk ett varv till om du gillar mig. Om du ändå trampar mig på tårna kanske jag förlåter dig. Efter OS.

Folk som hatar sport och måste påpeka detta: När jag har skrikit mig hes och en svensk har fått nöja sig med en snöplig fjärdeplats och därmed är lite ledsen, är fel tillfälle att ifrågasätta sport. ”Jag kan inte fatta varför det skulle vara intressant att titta på svettiga skidåkare som jagar varandra i skogen!” Nähä, och jag kan inte fatta varför majoriteten av mänskligheten tycker att kaffe är gott MEN JAG SÄGER INGET när kaffet är slut eller du spillt ut allt ditt dyra köpekaffe.

Heja på sporten-människor: Om Tre kronor har lidit en svår förlust i OS-finalen i hockey mot ett storspelande och fullkomligt briljant Kanada vill jag inte höra en massa tjat om att det var det bästa resultatet och att Kanade förtjänade att vinna. JAG VILL BARA VARA SUR!

Personer med två hemländer som alternerar: (Eller folk som kommer från ett annat land.) Nu hejar vi på Sverige. Andra länder är ok att heja på om Sverige inte har någon deltagare alternativt är kassa. Om du är från ett annat land som är dåliga på sport, kan jag ha förståelse och lida med dig. Är din pappa norrman eller mamma tysk så vill jag inte höra att du minsann är överlycklig över att Norge tog Sverige på upploppet eller att Tyskland sköt fullt på sista sträckan och vann. LÅT MIG SÖRJA I FRED!

Slutligen: Curling är en spännande sport. Lovar.

En sak till: Det är inte alls OS jämt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.