Recension: Ioannou, Erato; Not in the ornamental teapot; 2020

Not in the Ornamental TeapotDå var det dags för EU-land nummer 21 (bara sex kvar nu!), Cypern. Jag har intervjuat Erato Ioannou för bloggen när hon var aktuell med boken Not in the ornamental teapot, men det har bara tagit lite tid att läsa den. Det är en novellsamling och novellen Something tiny har jag läst och recenserat förut (det var så jag kom i kontakt med författaren). Boken är mycket kort så det är obegripligt att jag inte fått tummen ur förrän nu till EU-läsningen.

Not in the ornamental teapot är en samling noveller som alla är tänkvärda och innehåller någon form av budskap. Something tiny var nog den bästa, så jag förstår att den valts ut till en antologi. Annars tyckte jag mest om den sista novellen, Eye of the goat, som var en mycket feministisk historia om en pojke som skulle döda en get för att visa sig manlig. Novellen slutar med att något blöder, bara inte det som publiken vill se.

Erato Ioannou behärskar novellkonsten väl och hennes noveller är mångbottnade och spännande. Jag hoppas att hon en dag översätts till svenska, kanske något för Tranan? En Cypern berättar skulle jag kasta mig över. Det är även en del från Cypern i novellerna så att man får en känsla av att vara i Medelhavet. Eye of the goat visar också på en ny generation som skriver om ämnen som är aktuella idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.