Något personligt positivt i allt elände: Vi har köpt ett hus!

Huset

Äntligen vann vi en budgivning och fick vårt drömhus! För så blev det faktiskt, vi fick vårt drömhus. Vi måste renovera ett badrum för att kunna använda duschen där, men annars är det bara småfix att göra. Det mesta handlar nu om att välja, tapeter, färg och nya möbler. Huset ligger i Eknäs i Nacka.

Lättnaden jag känner nu är enorm. När bostadsmarknaden hotas av corona kan man ju tänka sig att priserna går ner, men min ångest har hela tiden varit att ingen ska vilja sälja nu och att vi inte ska ska hitta någonstans att bo. Jag förstod inte förrän allt var klart hur mycket stressen hade påverkat mig. Jag trodde nästan att jag hade corona ett tag, men det visade sig vara stress i kombination med pollenallergi (ont i kroppen, hosta och snuva).

Nu är min längtan nästan outhärdlig. Med en vetskap om att vi ska till Malta i maj och kan ohämmat åka till Lidköping och hälsa på, hade det varit mycket lättare. Nu blir det mycket jobbigare. Men att veta exakt vad jag längtar efter och ha ett datum för inflyttning är fantastiskt. Den 31 juli får vi nycklarna och då återser vi äntligen alla saker som nu ligger i magasin.

Det jag måste hindra mig från att göra nu är att shoppa saker. Det är ju för tillfället lätt att undvika att gå i affärer, men nätet är ju där alldeles framför ögonen hela tiden. Det är klart att jag skulle kunna köpa något litet till huset, men vi har tillräckligt med flyttkartonger att flytta från andrahandsboendet och att addera massa påsar med nya lakan och härliga handdukar är inte riktigt försvarbart.

Det kanske diffar tid mellan vi blir av med andrahandsboendet och det att vi får nycklarna, men mitt i sommaren räknar vi med att kunna bo på landet och hos föräldrar och syskon. Dessutom är ju hotell på sommaren roligt och då är vi inte beroende av att vara i vårt närområde. Hoppas bara coronaskiten är över tills dess.

2 kommentarer

    • Katarina26 mars, 2020 kl. 10:30
    • Svara

    Vad fint! Grattis!

    1. Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.