Recension: Wirsén, Stina; Vem vågar?; 2020

Vem vågar?Jag har uppmärksammat Stina Wirsén mycket på sista tiden och jag har under något av alla dessa inlägg få tipset om hennes nya bok, Vem vågar? som kom ut i dagarna på Bonnier Carlsen. Den boken tar upp den för barn så viktiga frågan att vara utan sina föräldrar och åka på utflykt med en annan familj.

Lilla Hund vill hitta på något med Stora Hind och Nallegrisen, men de har inte tid. Då får han följa med Nalle och Blå Katten på utflykt. Deras barn Gnis och Knatt är Lilla Hunds vänner, men de visar sig vara så mycket mer modiga än Lilla Hund. Han vågar inte klättra på stenar, men kommer då på att han kan passa deras lilla syskon Luden. Sedan leker han ändå med Gnis och Knatt och när hans pappa kommer för att hämta honom vågar han klättra allra längst upp på stenen.

Som flera gånger förr tar Stina Wirsén upp frågor som är viktiga för barn. Vem vågar? tar upp ett problem som  oftast växer bort med tiden, men är stort för den åldersgrupp den vänder sig till, 3-6 år. Jag tycker att hon gör det så fint och så greppbart. Min treåring föll direkt för boken och jag tror att hon känner igen sig mycket i att dels vara utan sina föräldrar och dels göra saker man kanske inte riktigt vågar.

Läs mer: Adlibris, Bokus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.