Recension: Mkhonza, Sarah; Teaching English in Swaziland; 2011

Teaching English in SwazilandSarah Mkhonza är författare från Swaziland. Hennes romaner var svåra att få tag på (otroligt dyra eller knöliga fjärrlån), så jag tog den enkla vägen och läste hennes essäsamling Teaching English in Swaziland, som handlar om att lära ut engelska i en före detta koloni. Den finns som e-bok för en billig penning.

Läraren Gordon James Thomas har lämnat stort avtryck hos Sarah Mkhonza och hennes studenter. Det har inte alltid varit lätt att lära studenterna engelska och speciellt inte poesi och Gordon James Thomas hjälpte dem att läsa det engelska språket och engelsk litteratur. Essäerna är semibiografiska och det är mycket inslag av lyrik.

Egentligen gav väl inte den här boken mig så mycket, men det var ändå lite intressant att läsa om engelskundervisningen i Swaziland. Att det varit en brittisk koloni och att många vill distansera sig från det brittiska, har gjort att många är ovilliga att läsa engelsk litteratur och språk.

Sarah Mkhonza föddes 1957 i Swaziland bor och verkar i USA sedan 15 år. Enligt Wikipedia är hon både skribent och kvinnorättsaktivist och även om just feminismen inte koma  fram särskilt i den här boken, så känns det roligt att ha läst något av henne.

Läs mer: Adlibris, Bokus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.