Jag lovar att bli en sundare och friskare människa

Sivan och Majsan på Kanarieöarna

Jag lovar att bli en sundare och friskare människa (inte bara) under semestern! Som Sivan och Majsan och de andra lovade i Sällskapsresan från 1979. Här följer ett icke-bokligt inlägg om en av mina största utmaningar 2017.

Eller ja, lovar och lovar. Min målsättning är att jag ska bli starkare under 2017 och att jag, för att bli det, ska tärna mer. Jag ska fullfölja min PT-kurs jag just nu går och sedan fortsätta att träna med de övningarna. Fokus på kursen är att lära känna sin egen kropp och att vi gör övningar på rätt sätt. Knäböj osv ska inte kännas på framsida lår, exempelvis. Ibland när jag blivit lite blasé kan fokus på gympasset vara att få det överstökat mer än att göra rätt. Det ska det nu bli ändring på, är det tänkt. Jag tycker ju i grunden att det är roligt och då är det ju bra om det blir rätt på köpet.

Målet för 2017 är 100 träningspass. 

Ett träningspass är allt som är ombytt över 30 minuter. Löppass och hårda spinningpass eller liknande skulle räknas om de var kortare, om jag nu göra på något sådant. En snabb barnvagnspromenad i tärningskläder räknas om det är mer än en halvtimma sammanhängande (ej en kvart till dagis och en kvart därifrån). Detta är mina regler för min utmaning och ska inte ses som någon slags hälsoregel generellt. Promenader till och från förskolan är en bonus som tillkommer.

Till detta kommer såklart bättre kosthållning, mindre godis osv, men min utmaning fokuserar på träningen. Jag gör detta för att peppa mig själv och andra att träna och bli starkare. Mitt ideal är inte att bli smal eller att komma i någon bikini. (Mina bikini och baddräkter är köpta i min storlek så de kommer jag redan i.) Jag gör det för att må bra och få en kropp som orkar mer. Jag kommer att i största möjliga mån fota mina träningspass och lägga ut på Instagram. Följ mig där och peppa mig att genomföra detta!

#hannablirstarkare100

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

 1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5383

  Heja dig! Jag har liknande mål, kroppen tig mycket stryk den här graviditeten och min ”lille” väger redan 10kg så jag har konstant ont i ryggen och har fått en bristning i nackkotan efter allt bärande. Jag kör lite styrketräning här hemma, tar promenader och har nu anmält mig till ICA-klassikern och nästa vecka går jag tillbaka till Viktväktarna. Jag behöver den stöttningen och hjälpen för att fixa ätandet och motivera mig till att träna.

  Heja oss!

  1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5383
   • Hanna2 januari, 2017 kl. 04:28
    Författare
   • Svara

   Ja, heja oss! Jag har ju gått ner en massa av graviditeten och ska väl mest försöka hålla vikten. Just nu har det gått sådär i och med att jag äter typ 100 g choklad om dagen. Men jag jobbar på att hålla igen 🙂

 2. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5383

  Det låter som rimliga och smarta mål. Jag ska också satsa på träning i år. Främst med fokus på att bli starkare och kunna orka mer, men skulle vilja gå ner några kilon också. Min stora utmaning är att få till det i vardagen. Det kommer mest att bli hemmaträning under första halvåret eftersom jag är föräldraledig och helammar och det är alltid svårare då man måste motivera sig själv. Eftersom jag är hemma har jag också lagt till med att småäta och det måste jag också ta tag i.

  1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5383
   • Hanna6 januari, 2017 kl. 12:38
    Författare
   • Svara

   Jag är mer inne på att behålla den vikt jag fick efter graviditeten (gick ner 10 kg). Men jag vill fokusera på styrkan och inte vikten för jag tycker att det är viktigare. Jag ammar också och är föräldraledig, men panerar att lämna in barnet på mini-sats. Det har funkat förut så jag hoppas på det. Hur gammalt är ditt barn?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.