Mina nördintressen

Hanna på Drussmann i Berlin

Jag på Drussmann i Berlin letandes efter riktigt nördig litteratur. Mars 2016.

Jag är ju ingen tant, skrev jag för några veckor sedan. Dock är jag inte sen med att erkänna att jag är en nörd. Mina nördintressen är många. Här skriver jag, på uppmaning av Kulturkollo, om några av dem.

Jag är en kalenderbitare

Kalenderbiteri ett ett mycket framträdande nörddrag hos mig. Jag älskar sport och jag lär mig gärna resultat och annat utantill. Under förlossningen, som var en igångsättning och innehöll mycket dödtid, förhörde min man mig på OS-medaljer genom tiderna. T ex, vilka medaljer tog Sverige under OS i Seoul? Helt seriöst alltså.

Jag är en samlare

Under mitt liv har jag samlat på diverse olika saker. Min vykortsamling är en av dem som jag har kvar. Tre stora IKEA-lådor för papper har jag lyckas fylla med vykort. De är sorterade i ett egengjort kartotek efter landskap och länder. En dröm är att köpa ett riktigt mappsystem åt dem. Jag samlar även på mynt som jag lägger undan när jag är ute och reser. Samma princip där att jag samlar på mynt från olika länder, inte på potentiellt värdefulla sådana.

Jag har grottat ner mig i ett ämne

Ett utmärkande nörddrag är att grotta ner sig i ett ämne. Jag visar ju upp sådana drag här på bloggen lite då och då. Exempelvis så fick min EU-läsning mig att läsa de mest obskyra böcker. Bara för att. Annars är mitt favoritämne Baader-Meinhofligan. Jag har specialbeställt böcker via kompisar i Tyskland för att kunna läsa in mig så mycket som möjligt.

Jag tycker om kartor

Jag älskar kartor. Jag har älskat kartor sedan jag var riktigt liten. Jag kan studera dem och fundera över roliga ortsnamn och lära mig huvudstäder och floder. Jag äger självklart en mängd atlaser och en jordglob. Sedan har jag börjat fundera på vilka fler smycken jag kan beställa hos fantastiska Dis och dimma!

Jag broderar

Slutligen så broderar jag när andan faller på. Gärna ett coolt mönster, men klassiska blommor är ganska roliga också. Mitt mål är att hitta bra användningsområden för broderier så att jag kan producera mera!

2 kommentarer

 1. Det där med samlandet känner jag igen på något sätt – det finns alltid något kul man kan samla på.

   • Hanna19 oktober, 2016 kl. 09:45
    Författare
   • Svara

   Ja, samlandet är otroligt roligt! Jag är en sån där en av varje-samlare. Tror att det är därför jag gillar Pokemon Go så mycket 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.