Tematrio v 41 – Titelyrken

Idag vill Lyran att vi lista tre böcker med yrken i titeln. jag tänkte att det skulle bli svårt, men det skulle visa sig vara ganska lätt.

Imamens fall av Nawal El Sadaawi: Jag har tyvärr bara läst den här boken av El Saadawi, men det var faktiskt inte så lite. Det är en skrämmande historia om religionens makt över kvinnor och ofriheten ligger och kryper under ytan genom hela boken.

Dödgrävarens dotter av Joyce Carol Oates: Jag älskade den här boken som handlar om en fattig invandrarflickas väg till ett bättre liv. Hon möter många motgångar, men hon har en fördel. hon är amerikansk medborgare eftersom hon är född på en flyktingbåt i New Yorks hamn.

Påven Johanna av Donna Cross Woolfolk: Ja, påve är också ett yrke! En smårolig bok, men hur kul det än hade varit så har jag inte gått på myten om en kvinnlig påve.

5 kommentarer

1 ping

Hoppa till kommentarformuläret

  1. Dödgrävarens dotter står i min att läsa hög. Påven Johanna har jag läst och det är en riktigt bra historia. Din första däremot har jag inte hört talas om.

  2. Påven Johanna tyckte jag var bedrövlig, ett dåligt försök att placera moderna människor under tidig medeltid. Dödgrävarens dotter står i bokhyllan och väntar på mig.

    1. Det var så länge sedan jag läste den. Jag kanske skulle tycka att den var mer katastrofal idag.

  3. Imamens fall skriver jag upp på min läslista.

    1. Det gör du rätt i!

  1. […] favorit i repris och vill att vi listar tre böcker med yrken i titeln. Jag har tidigare listat tre här och här kommer tre […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.