Recension: McFarlane, Mhairi; Between us; 2023

Between usSommarens läshöjdpunkt har de senaste åren varit när jag tar tag i en rykande färsk Mhairi McFarlane. Between us är den senaste i raden och skulle den kunna toppa förra årets stora favorit Mad about you? Konstigt nog skulle det ta mig längre tid än väntat att få reda på det. Läsningen tog flera veckor. Kanske var det engelskan, kanske var det något annat.

Roisin är med sin pojkvän Joe och deras kompisgäng på en weekend för att fira födelsedag och för att tillsammans se pojkvännens nya TV-serie. När seriens första avsnitt slutar får Roisin en chock. Huvudpersonen ser i en tillbakablick sina föräldrar ha sex med andra i någon form av swingerparty. Det är något Roisin själv har upplevt och Joe är den enda i hela världen som vet om det. Hon pressar honom, men han kommer med undflyende svar och reser sedan till Hollywood.

Hemma får hon tröst av vännen Matt, som aldrig dragit jämt med Joe. Både Roisin och Matt är lediga över sommaren och de åker hem till Roisins mamma som har en pub. Matt erbjuder sig att hjälpa till med puben och en närmare vänskap börjar växa fram. Samtidigt blir Roisin besatt av att bevisa att Joe har bedragit henne.

Jag älskar Mhairi McFarlanes böcker, men den här kom jag aldrig riktigt in i. Den hade bra ingredienser för en bra feelgood. Det jag inte riktigt fattade var varför det var så viktigt att bevisa att Joe hade varit otrogen. Som om det inte räckte med att han haft med Roisins hemlighet i programmet. Deras förhållande var ändå så dåligt att det inte stod och föll med en otrohet. Kanske det inte bara fått ta slut ändå?

Det finns flera aspekter av den här boken, både som jag gillar och inte gillar. det är en helt ok feelgood, men för att vara Mhairi McFarlane var den inte alls så bra, tyvärr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.