Tidningen NU fyller 40 år!

Den allra första tidningen NU

Den allra första tidningen NU hade en fin baksideannons med ärtsoppa och pannkakor. Folks oregelbundna postgång har gjort att ”NU på torsdag, varje torsdag” inte är en hållbar slogan längre (men den som läser i appen får den punktligt!).

Den tidning jag nu är chefredaktör för, tidningen NU, fyller hela 40 år idag. Den 22 september 1983 kom det första numret ut och sedan dess har tidningen kommit ut varje torsdag i 40 års tid. jag pratade med tidningens grundare, Lars Leijonborg, häromveckan och han sa att han aldrig vågat tänka att tidningen skulle vara kvar så länge. Det viktigaste då var att överleva ett år.

Sedan dess har det hänt mycket i tidningsbranschen och i medialandskapet i stort. Det har ofrånkomligen gjort att tidningen ändrat karaktär. Mer kommer det bli. Jag måste konstatera att det är fantastiskt roligt att få jobba med en dagstidning som NU (jag vet att den kommer ut en gång i veckan, men tekniskt sett är det en dagstidning). Hög arbetstopp varje vecka är något nytt och liknar inget jag tidigare gjort.

Idag känner jag mig stolt och glad över att vara chefredaktör för en tidning som varit med så länge och har en så lång och anrik historia. Många namnkunniga personer har genom åren arbetat på tidningen. Nu ska jag ta mig en drick för att fira tidningen och att jag har det fantastiska privilegiet att leda den!

Här kan du läsa artikeln om Lars Leijonborg. Här hittar du info om hur du prenumererar. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.