Marie-Louise Ekman på Moderna Museet

Igår var jag på Moderna Museet och såg Marie-Louise Ekmans utställning. Det var ett spontant besök eftersom jag hade ett möte på stan och mitt uppdrag på Lärarförbundet är över. Jag fick således lite välbehövlig tid för mig själv. Jag har varit sugen på utställningen länge nu och en annan orsak till besöket var att jag äntligen tänkte införskaffa utställningskatalogen från Marina Abramovic-utställningen.

Flyktfåglar

Den här installationen kallar Ekman Flyktfåglar och den gjorde hon 2015. Det är inte svårt att förstå varifrån hon fått sin inspiration. Denna och flera andra från samma år berörde mig mycket. Det var en helt annan känsla i dessa verk än i hennes tidigare. Jag var lite tvärt om på utställningen och började med hennes senare verk och gick vidare till de tidigare.

Skuggpersoner

Från de senare verken finns många skuggpersoner. De föll jag också för. Här är en skuggkvinna med hund, barn och spis.

Minnesmonumentet

Den här, Minnesmonumentet, från 1977 fastnade jag direkt. för. Faktum var att jag trodde att den var från i år. Sedan log jag för mig själv och tänkte att detta med fittkonst ändå inte är något nytt. Vad säger ni, klockren eller hur?

Restaurang KB

Den här hängde bredvid tavla ovan och hette Restaurang KB. Vid en först anblick är den ju ganska tråkig, men om du tittar ordentligt så kan du se en kvinnostjärt bajsa på en tavla, en annan kvinna kräkas samt lite fallosar. Jag tycker om henne stol med färger och former, sedan kommer de satiriska inslaget och gör det hela roligt också. Dessutom feministiskt så att det förslår!

Fiskbullar i hummersås

En gammal klassiker är Fiskbullar i hummersås från 1968. jag kan inte säga att jag förstår den, men någonstans älskar jag den ändå.

2 kommentarer

 1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5379

  Hade också gärna velat se den här utställningen! Kul att läsa om hur du uppfattade den.

  1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5379
   • Hanna15 september, 2017 kl. 08:51
    Författare
   • Svara

   Det var väl värt ett besök! Jag är glad att det fanns en lucka och att jag var spontan nog 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.