Recension: Streeruwitz, Marlene; Smärtans ängel; 2011

Smärtans ängelJag skrev för länge sedan att det startat ett nytt förlag, Writer read writers, som skulle ge ut österrikiska Marlene Streeruwitz Smärtans ängel på svenska. Översättningen tog längre tid att de räknat med, men i höst fick jag den äntligen i min hand!

Amy är agent och bor i England. Hon kommer ursprunglige från Österrike. Hon har stora alkoholproblem och under en ganska kort tid råkar hon ut för hemska saker i livet. Ett missfall blir vändpunkten. Hon visste inte ens att hon var gravid. Amy tar sig tillbaka till Österrike och där möts hon av att hennes moster och styvmor är sjuk i cancer. Hon försöker få ordning på sitt liv, men fruktar att någon kontrollerar hennes liv.

Marlene Streeruwitz är feminist och Smärtans ängel är en feministisk roman som tar upp många av de problem och orättvisor som drabbar kvinnor. jag vill älska det. Jag vill verkligen det. Det är inte riktigt min genre och jag kände att det gick lite väl trögt att läsa boken. Men det är jag och inte nödvändigtvis du. Gillar du thrillers med lite mer intelligent intrig och vill ha en feministisk sådan så är Smärtans ängel något för dig!

Läs mer: Adlibris, Bokus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.