Lucka 7: Georgia i Loveless

Loveless

Idag är det ingen kärlekspar utan bara en ensam ung vuxen. Georgia har aldrig varit kär och har aldrig kysst någon kille eller tjej. Alice Oseman beskriver en asexuell och aromantisk tjej i sin bok Loveless. I denna inkluderande julkalender ville jag även ha med Georgia. För hennes liv är knappast kärlekslöst för att hon inte känner romantiska känslor.

Georgia tror, som de flesta andra, att hon borde bli förälskad och känna alla de känslorna som alla andra pratar om. Hon försöker, men när det ska till att kyssas får hon avsmak och känner med hela kroppen att hon inte vill göra det. När hon hittar en hbtqia+-förening på universitetet hittar hon hem. Hon får prata med andra som känner som hon och hon får så småningom en ny identitet.

Georgia finner kärlek i sina gamla vänner och i sina nya vänner och boken innehåller även en lesbisk kärleksrelation som är mycket fint berättad. Anledningen till att Georgia fick vara med i den här kalendern är för att uppmärksamma att alla inte känner romantisk kärlek eller sexuella känslor, men det betyder inte att de inte känner kärlek.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.