Lucka 6: Vera Svanson och Hugo

Vera Svansons dagbok för tacoälskare och halloweenfantaster

Idag är det dags för en barnbok. böckerna om Vera Svanson har gjort stor succé här hemma, hos både barn och föräldrar. Det är dagboksböcker som påminner om Bert, men som är mer uppdaterade och klingar bättre med vår tid. Det känns mer jämställt och mer progressivt. Böckerna är skrivna av Moa de Bruin och är utgivna på Rabén och Sjögren.

Vera Svanson har hittills skrivit fyra dagböcker och i alla har Hugo en central roll. Hugo är grannen med de guldbruna ögonen, som får Vera att sjunga på Vikingarnas gamla dänga varje gång hon ser honom. Det går sådär och även om de tillslut blir ihop, så tar det även slut. De har alltid något för varandra, men Vera är inte alltid säker på att det är ihop hon vill vara.

Vera Svanson är elva år och långt ifrån vuxen. Därför är kärlekshistorien så fin. Det är veligt och små saker kommer emellan och ibland är det helt enkelt viktigast att vara kompis med sin bästa vän, framför att vara ihop med en kille. Vera och Hugo är vänner genom hela bokserien och det är kanske ändå det viktigaste. Lite pussar får vi dock, även om de inte är jättemånga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.