En dag på Södermalm med boksöders julbasar

Idag skulle jag och en kollega gå på Sveriges allmänna konstförenings bokrensning på Södermalm. Men när vi kom dit ringlade kön ungefär ett kvarter så vi gick vidare. Efter en lunch på Urban Deli besökte vi några bokförlag innan vi satte oss ner för att jobba resten av eftermiddagen på ett café. Det var boksöders julbasar så det fanns några att välja mellan.

Pärlans konfektyr

Det började med att vi gick förbi Pärlans konfektyr och en mer underbar affär vet jag inte om jag tidigare skådat. Jag köpte med mig kolasås på stalaktits som smakade himmelskt. Sedan fick jag tips om att använda glukos och inte sirap i kola, då sirap har en brännande effekt i halsen (tycker jag och klagade på att det brukar vara så när man gör sin egen kola).

Katarina kyrka

Vi gick över Katarina kyrkas kyrkogård och tittade på gravarna.

Gravar vid Katarina kyrka

Vackra gravar på Katarina kyrkogård, idel kändisar. Här er ni Anna Lindh, Kim Anderzon, Gösta Ekman och Cornelis Vreeswijk.

Konstvägg vid Mosebacke

Den här kontsväggen ligger precis vid lokalerna där Ordfront, Galago, En bok för alla och Alfabeta håller till. Jag minns att jag såg den förra året och nu fick jag njuta av den igen.

En kopp choklad

En kopp choklad på Pascal på Skånegatan och så jobb innan det var dags att hämta lilla på förskolan.

Bokinköp boksöders julbasar

Förutom ovan nämnda bokförlag (där jag köpte julklappar som jag inte kan visa här just nu) var vi en sväng hos Tranan och Leopard. Jag köpte faktiskt inget hos Tranan i år, men dessa tre böcker hos Leopard. Jag vill läsa mer av Maryse Condé som jag skrev om i söndags och Assia Djebar är en gammal favorit som kanske dyker upp snart på bloggen 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.