Lucka 4: Manzhen och Shijun i Ett halvt liv av kärlek

Ett halvt liv av kärlek

En av de vackraste kärlekshistorierna jag har läst är Manzhen och Shijuns historia i Eileen Changs Ett halvt liv av kärlek. De arbetar tillsammans på en fabrik i 30-talets Shanghai, men normer och traditioner och några olyckliga omständigheter särar på dem.  Frågan är om och hur deras kärlek ska överleva.

Boken är skriven 1948 av en författare som både slog igenom som författare i Kina och i USA, på kinesiska och på engelska. Ett halvt liv av kärlek är från tiden då Eileen Chang bodde i Kina. Boken är otroligt vackert skriven och kärleken märks på varje sida, trots att det inte förekommer kyssar mellan huvudpersonerna. Det utspelar sig i en tid och på en plats där det inte hade varit passande.

Det skrivs vackra kärlekshistorien utanför de länder vi oftast läser från här i Sverige. Du som vill ha en kärlekshistoria och samtidigt en berättelse med historia och kultur från Kina, är detta boken för dig. Det är roligt också att boken håller så bra, även om den har många år på nacken. Boken gavs ut på svenska så sent som 2020 och den är översatt från kinesiska av Anna Gustafsson Chen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.