Lucka 3: Anne på Grönkulla och Gilbert

Anne på Grönkulla

Ett av de mer klassiska kärleksparen från min barndom är Anne på Grönkulla och Gilbert. Det var en fin kärlekshistoria som börjar i barndomen och dras ut över många år, innan de äntligen får varandra. Kärlek börjar alltid med bråk, sa man förr, och även om det nog inte är speciellt sant så gör den här kärlekshistorien det.

Efter att Gilbert sagt ”det brinner” och dragit Anne flätorna, utmanar de varandra på ett sätt som är uppenbart för alla som läser att de tycker om varandra. Anne utbildar sig i vuxen ålder till lärare, något som inte var vanligt på den tiden då historien utspelar sig. Gilbert vill inte ha någon hemmafru, utan är fortfarande kär i sin barndomskärlek, med yrke och allt, när han tillslut träffar henne igen.

Jag har inte vågat se den nya serien Anne with an e, men jag älskade den gamla serien. Jag har sett att den har fått fler delar sedan jag slutade och det gjorde mig förvånad. Jag måste se till att få tag på dem. Nu är tyvärr skådespelaren Jonathan Crombie tyvärr död, så några fler filmer om deras ålderdom, lär det inte bli.

1 kommentar

    • Katarina Hjärpe4 december, 2023 kl. 01:17
    • Svara

    Anne with an E har en fantastisk rollbesättning (Amy McNulty känns nästan MER lik bok-Anne än Megan Follows) och tar väldigt stora friheter med manus. Resultatet blir ibland bra, ibland nja.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.