Lucka 3: Abort

Krans 3Abort är ett känsligt ämne som i alla fall i filmer brukar lösas med att personen som funderar på abort får missfall. En enkel väg ut. I de böcker jag tänkte skriva om idag tas inga sådana genvägar, utan är bra bra och feministiska böcker där kvinnor genomgår abort.

Klockan 21:37 av Karin Alfredsson: Alfredssons deckare utspelar sig i olika länder och har alla feministiska teman. I den här bor läkaren Elle Elg i Polen och jobbar på en abortbåt utanför kusten. Vi får följa en polsk tjej som blir ofrivilligt gravid.

Av måneskinn gror det ingenting av Torborg Nederaas: Boken kom 1947 i Norge och den handlar om en medelålders kvinna som berättar om sitt liv. Hon har haft ett förhållande med en gift man och tvingas genomgång en abort för att en ogift kvinna med barn inte var vatten värd på den tiden.

Det växer av Julia Hansen: En modern seriebok från i år där huvudpersonen gör abort två gånger och där vi i detalj får veta hur det är rent fysiskt. Psykiskt är det inte så jobbigt, förutom att hennes pojkvän inte är med henne och finns där när det gör ont.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.