Recension: Oates, Joyce Carol; Älskade syster; 2008

Älskade systerJag läste Älskade syster av Joyce Carol Oates för ganska länge sedan, men det är en bok som stannat kvar och som jag kom på att jag borde recensera här. Boken bygger på ett verkligt mordfall som ännu inte är löst.

Konståkningsprinsessan Bliss hittas mördad i familjens hus och allas blickar faller på broderns Skyler, fast inget bevisas. Genom hans anteckningar får vi följa en dysfunktionell familj som är beroende av framgång och där mamman speciellt är helt besatt av konståkning. När Skyler var liten försökte mamman göra en konståkare av honom, men lyckades inte. Bliss däremot, blev en framgångssaga och familjens älskling. Efter hennes död splittras familjen och mamman gör en karriär på sin sorg över dotterns död.

Jag tyckte om den här boken trots det oerhörda obehag jag lände hela tiden. Jag minns att jag tänkte att det var en bra bok på temat hemmafruar, eftersom hemmafrulivet skildrar som så oerhört skadligt. Mamman har inget annat liv än att leva genom sina barn och det tar sig fruktansvärda uttryck. Det är också en spännande historia och jag förstod så småningom vartåt det barkade. mycket bra deckare i det avseendet!

Läs mer: Adlibris, Bokus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.