Lucka 19: Israel

Krans 19Idag finner vi Israel bakom lucka 19. Det är ett land som i princip alla har en åsikt om. Starka åsikter dessutom. De böcker jag tipsar om idag är alla nyanserade och ger inte en svartvit bild av Israel eller dess historia.

Varför kom du inte före kriget? av Lizzie Doron: En oerhört gripande historia om en dotter till en förintelseöverlevare. De har inga släktingar vid liv, men mamman vägrar att erkänna detta för dottern. Om rotlöshet och trauman. Mycket läsvärd!

How to understand Israel in 60 days or less av Sarah Glidden: En seriebok om en så kallad birthtrip som den israeliska staten betalar för alla judar som inte bor där. Amerikanska Sarah bestämmer sig för att åka trots att hon är skeptisk till Israel och är tillsammans med en palestinsk kille. Resan kommer att påverka henne djupt.

Morgon i Jenin av Susan Abdulhawa: En berättelse om palestinier i ett flyktingläger och en pojke som växer upp som adoptivbarn till en israelisk familj. Men han är inte adopterad, han är kidnappad. Det vet han inte om och ovetandes om det strider han andra sidan i kriget mot sina bröder. Mycket gripande om Israel-Palestina-konflikten med ett palestinskt perspektiv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.