Lucka 16: Fotbolls-EM för damer i Sverige

Krans 16Bakgrund

2013 10-28 juli står Sverige värd för fotbolls-EM  för damer. Man kan lugnt säga att damerna inte på långa vägar drar lika mycket publik som sina manliga kollegor. Mycket sämre spel brukar vara en vanlig förklaring och det ligger nog en del i det. Betänk att få kvinnor har möjlighet att ägna sig åt fotboll på heltid och då är det svårt att nå det där absoluta toppspelet. Om fler tittade, skulle sporten få mer pengar och fler skulle kunna bli proffs. Gör därför en feministisk insats under 2013 och gå på fotboll! I följande städer kan du se matcher: Göteborg, Halmstad, Växjö, Kalmar, Norrköping, Linköping och Solna. Sverige spelar i Göteborg och Halmstad. Finalen går på Friends Arena i Solna. Se spelschemat här.

Resmålet

Sverige är nog rätt så bekant för de flesta av mina läsare.

Ta dig dit

Tåg, bil, buss eller flyg går bra.

Sverige och jag

Här är jag född, uppvuxen och här bor jag! Jag tycker att det är roligt att resa runt i mitt eget land och vilket bättre tillfälle än fotboll kan det finnas?

Jag spelar fotboll

Jag spelade fotboll en gång i tiden, dock helt utan framgång. Här är jag på plan 1991. Jag tror motståndarlaget hette Larv.

2 pingar

  1. […] december gjorde jag en julkalender med feministiska resmål. Bakom lucka 16 gömde sig Sverige och fortbolls-EM för damer. EM går i hela Sverige och trots det hade jag inte […]

  2. […] skrev i min julkalender att ett feministiskt resmål borde vara att besöka någon match i EM i fotboll för damer som gick i Sverige nu i sommar. Jag […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.