TV-serie i coronatider: Superstore

Superstore

Ja, då är jag klar med 100 avsnitt Superstore. Säsong 1-5 av den amerikanska komediserien går på Netflix och den sista säsongen, som precis sänts på NBC och där corona är en del av vardagen i varuhuset, får vi vänta med (om man inte kan tänka sig dålig kvalitet på Youtube, vilket jag kan). Vad är det för kul med en komediserie i varuhusmiljö? Det ska jag försöka svara på.

Superstore är skapat av Justin Spitzer, som också gjort Scrubs och amerikanska The office. Huvudkaraktärer är America Ferrara, som spelar Amy, och Ben Feldman, som spelar Jonah. Första dagen Jonah börjar jobba på Cloud9, som affären heter, blir han förälskad i Amy. Amy är gift och stör sig något oerhört på den präktiga Jonah, men hon kommer att smälta och hennes äktenskap är långt ifrån bra.

Det är såklart ingen kärleksserie, Amy och Jonahs eventuella fling är bara en del av det som är roligt med den här serien. Bland andra karaktärer kan nämnas:

  • Varuhuschefen Glenn (Mark McKinney), som är religiös, men måste hålla tillbaka pga varuhusets sekulära policy.
  • Dina (Lauren Ash), som är vice varuhuschef  och enormt fyrkantig som person.
  • Garrett (Colton Dunn), den rullstolsburna som läser upp alla meddelanden i kundservice, som alltid skämtar och är smart.
  • Cheyenne (Nichole Sakura), som i första säsongen är 17 år och gravid och som växer med åren och är streetsmart.
  • Mateo (Nico Santos), han som alltid vill visa framfötterna (gärna på andras bekostnad) men som upptäcker att han är papperslös.

Humorn är skruvad och det är mycket skämskudde och framförallt så driver de med allt som är pk. De driver med det på ett kärleksfullt sätt så att vi förstår att de tycker att det är bra att vara feminist, miljövänlig och lagom mycket emot religionens inflytande. Jonah är den som är pk in absurdum, Glenn den som hela tiden försöker smyga in religionen och konservativt leverne och Cheyenne är den härligt korkade som ändå har stenkoll på vissa saker. Det blir roligt och särskilt kul att det är drift åt alla håll.

Sista säsongen kan dröja innan vi får se i Sverige men jag kan inte lämna mina favoritkompisar än. Alltså kollar jag YouTube. Annars kan jag säga att serien inte direkt blir roligare och roligare, det brukar inte funka så. Karaktärerna blir mer och mer karikatyrer av sig själva, så det känns som att det är helt ok att säsong sex är den sista.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.