Lässtatus såhär inför kommande semester

Shelfie maj 2021

När jag åker på semester vill jag gärna avsluta de böcker jag håller på med och ta med mig nytt och fräscht. Det kommer förmodligen inte bli så, men jag kan ju alltid hoppas. Jag vill inte upprepa misstaget från i somras då jag till landet tog med mig sånt som inte hunnits med under våren. Det var alltså verkligen inte det jag var sugen på som jag hade plockat med mig. Resultat: Jag läste knappt alls under semestern. Nu ska jag försöka ta hänsyn till att jag vill ha lättsamt på semestern och planera mer för feelgood och deckare än biografier och nobelpristagare.

På nattygsbordet: Där ligger just nu Elin, diverse av isländska Kristín Eiríksdóttir, som är tänkt att avsluta min Norden-utmaning. Vore fantastiskt om jag hinner läsa ut den!

Recensionsex: Jag läser Barbro Westerholms bok Om att aldrig ge upp. Trevlig läsning och även den hoppas jag bli klar med före resan. Jag borde läsa Den motvilliga feministen om den första riksdagskvinnan (en av dem) och högerkvinnan Bertha Wellin. Den påbörjades för så länge sedan att det är pinsamt. Men den kanske får följa med till Malta! Eller vänta nu här, inga surdegar var det ju…

Bokcirkelbok: Jag ska läsa Långt bortom havet av Isabel Allende i min jorden runt-bokcirkel. I den feministiska bokcirkeln ska vi läsa Arv och Miljö av Vigdis Hjort så där litar jag mig bara tillbaka. Allende tänkte jag läsa på Malta, för det är nog en rätt lättsam bok om Allende är som Allende brukar vara.

Comfort reading: Började läsa Carlstensveckan av Johanna Schreiber. Älskar hennes böcker och tycker verkligen om Johanna som person, så jag ville läsa hennes första ungdomsromaner. Carlstensveckan skulle jag spara till Malta, men orkade inte vänta. Det finns en del två som jag tar då.

I lurarna: Här har jag inte kommit till skott och valt något nytt sedan Jonas Karlsson. Det står nu mellan Regnmannen av samma Jonas och Flicka, kvinna, annan av Bernardine Evaristo.

Läsa för stora barnet: Vi kämpar på med Harry Potter och fången från Azkaban. Det går inte fort med Harry Potter, men det är väldigt roligt både för mig och för barnet.

Läsa för lilla barnet: Vi har kommit in på vår tredje bok om Milly-Molly. Jag köpte alla som fanns på svenska från Bokbörsen när hon deklarerade att den vi hade skulle läsas om och om igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.