Läsa jorden runt: Three apples fell from the sky

Three apples fell from the sky

Igår skrev jag om boken som vi bokcirklade om i läsa jorden runt, armeniska Narine Abdgayans bok Three apples fell from the sky som kom 2015. Boken är skriven på ryska och ursprungligen utgiven i Ryssland, me den handlar om Armenien och författaren har bott i Armenien till vuxen ålder. Boken var fragmentariskt skriven om människorna i en bergsby.

Vad tyckte vi om boken?

De flesta av oss var överens om att boken började oerhört starkt, men att den sedan tappade i alla fragment. En av oss tyckte mycket om boken, men annars var vi rätt överens. Många tyckte att det var en ganska svår bok och vi var nog rörande överens om att vi inte förstod allt och att mycket symbolik och magisk realism gick oss förbi.

Vad lärde vi oss om Armenien?

Det armeniska språket är ett indoeuropeiskt språk med ett eget alfabet. Språket är närmast släkt med grekiska. Men boken var som sagt skriven på ryska, som ju är ett mycket större språk. Vi lärde oss om att utveckligen i bergsbyarna gick långsamt fram och många av oss tog till oss de små detaljerna som kändes som att de ville berätta något om landets kultur.

Nästa bok

Vi bestämmer bara region på träffen och sedan har vi en omröstning i gruppen. Vi kom fram till att det är dags att läsa något från Sydamerika. Här kommer det inte att vara svårt att hitta litteratur, som det var från Centralasien och Kaukasien, så då kanske vi kan hitta en bok som tilltalar fler.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.