Läs- och träningsstatus är pinsamt dålig men nu tar jag nya tag

Hanna utanför Hofburg i Wien

Återbesök i Wien, något att se fram emot hösten 2019. Jag utanför Hofburg i Wien, februari 2008.

Jag går in på Goodreads och kollar in statusen på mitt läsmål för året. Före sommaren var det 12 böcker före målet. Nu är det en bok före. Jaja, jag får vara glad över att jag inte ligger på minus och nu får jag se fram emot en pendlingshöst med massa läsande. Jag har inte bestämt mig än för om jag ska cykla till jobbet (finns vissa logistikproblem med hämtning och lämning) men om så sker behöver jag tips på bra ljudböcker!

Min träning fallerade också under semestern. Jag tränade lite i början, men så föll jag och förmodligen fick jag en spricka på revbenet. I alla fall stämde 1177:s beskrivning av det in skrämmande mycket på mig. Nu är det bättre och det bara att bita i hårdare med nya mål så att jag inte tappar träningen helt. Inser att det är första gången sedan jag började träna regelbundet sedan Selmas födelse 2016 som jag stöter på en riktig motgång.

I höst har jag mycket att se fram emot. Bokmässan i slutet av september är det förstas stora målet. Det kommer många feminister till mässan eftersom det är jämställdhetstema i år och jag har fått klartecken att intervjua några och det är otroligt skoj! Jag kommer att förbereda mig mycket och läsa nyutkomna feministiska böcker och lusläsa seminarieprogrammet (som av någon anledning inte har kommit till mig än).

Sedan har jag en inbokad resa till Wien i december där jag ska träffa två av mina bästa vänner från tiden då jag pluggade där. Den ena bor där och den andra bor idag i Tyskland. Hon som bor i Tyskland har jag inte träffat sedan hennes bröllop i Prag 2004. Hon som bor i Wien var här med sin familj för några år sedan och det var fantastiskt att få träffa henne igen! Jag ser oerhört mycket fram emot julmarknaderna, wienerschnitzlarna och  alla gamla hörn och hak jag älskade när jag bodde där 1999.

Det blir nog bra det här, även om denna veckan kommer att vara kämpig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.