Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack stöder inte längre anpassad CSS. Läs WordPress.org-dokumentationen för att lära dig hur du tillämpar anpassade stilar på din webbplats: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Kvinnoalfabetet - I - Feministbiblioteket

Kvinnoalfabetet – I

Inte som andra döttrar

Enligt O går vidare med Kvinnoalfabetet och vi har ni nått bokstaven I. Något att bita i denna vecka med andra ord!

1. Nämn en favoritförfattare med för- eller efternamn på I.

Inger Alfvén är en författare jag verkligen gillar, men som jag läst på tok för lite av. Elefantens öga läste jag på gymnasiet och det var då en av mina favoritböcker. Dotter till en dotter är en fantastisk feministisk roman.

2. Berätta om ett kulturellt verk som innehåller ett ord på I och som är skapat av och/eller har en kvinna i huvudrollen.

Boken Inte som andra döttrar var en stor favorit i tonåren, För den som har missat den boken helt är det Deborah Spungens berättelse om sin schizofrena dotter Nancy Spungen, som för eftervärlden är mest känd som Sid Vicious flickvän. Mamman berättar om livet med den speciella dottern, om känslorna kring mordet och om att först efter hennes död fått en diagnos.

3. Berätta om en kvinna med för- eller efternamn på I som du beundrar. Det kan vara en känd eller okänd kvinna, död eller levande inom vilket område som helst. Motivera gärna ditt svar.

Ingrid Segerstedt-Wiberg var en partikamrat som jag beundrade. Vi hade visserligen inte samma åsikter i Nato-frågan, men hennes engagemang för flyktingar och mänskliga rättigheter är verkligen något beundransvärt. Sedan startade hon en skola i Göteborg som några av mina kloka vänner gått på och uppskattat mycket.

4.Vilken kvinna med för- eller efternamn på I är du nyfiken på, men ännu inte upptäckt?

Ilon Wikland har jag beundrat som illustratör till Astrid Lindgrens älskade böcker, men jag har inte läst något av det hon själv skrivit. Hon har skrivit barnböcker om sin flykt till Sverige från Estland och de vill jag mycket gärna läsa!

2 kommentarer

 1. Spungens bok minns jag så väl från tonåren. I min skyddade värld var den rena rama fantasyboken. Idag skulle jag sannolikt se helt andra saker i den.

   • Hanna18 oktober, 2015 kl. 11:54
    Författare
   • Svara

   Samma här! Man kanske skulle ta och läsa om den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.