Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack stöder inte längre anpassad CSS. Läs WordPress.org-dokumentationen för att lära dig hur du tillämpar anpassade stilar på din webbplats: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Kvinnoalfabetet - A - Feministbiblioteket

Kvinnoalfabetet – A

Chimamanda Ngozi Adichie och jag

Chimamanda Ngozi Adichie och jag på Stockholm literature. Oktober 2013.

Ja! En ny underbar utmaning hos Enligt O – Kvinnoalfabetet! Jag hänger såklart på och börjar här med bokstaven A.

1. Vem är din favoritförfattare med för- eller efternamn på A?

Jane Austen är en av mina stora favoriter. Stolthet och fördom kan vara den bästa boken som skrivits.

2. Det finns ju annan kultur än böcker. Vilka kvinna med för- eller efternamn vill du lyfta fram som är kulturell, men inte just författare?

Frida Arnqvist Engström har skrivit boken Gerillaslöjd och är själv i hemlöjdsbranchen. Hemslöjd kan ju låta som det tristaste som finns med i Fridas bok kan du läsa om det ena coolare verket än det andra. Feministisk slöjd – I lovet it!

3. Berätta om en kvinna med för- eller efternamn på A, som är en stor favorit och som du tycker fler borde upptäcka.

Chimamanda Ngozi Adichie helt klart! Visst är hon uppskattad i bokbloggarkretsar och på kultursidor men fler utanför den kretsen borde läsa henne. Jag älskade En halv gul sol och Lila hibiskus och tyckte mycket om Americanah. Jag har ju också fått förmånen att träffa henne och få en autograf.

4. Vilken kulturell kvinna med för- eller efternamn på A har du ännu inte utforskat?

Anna Lihammer är någon som flera bokbloggare uppskattar. En deckarförfattare som jag definitivt borde läsa!

8 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

 1. Du har rätt i att CNA borde slå större. Kanske kan filmatiseringar hjälpa? Tyckte att den av En halv gul sol var riktigt bra.

   • Hanna13 augusti, 2015 kl. 10:16
    Författare
   • Svara

   Absolut borde en film kunna hjälpa lite. Jag har inte sett filmen än men måste absolut snart göra det! Men många vill ju läsa från miljöer de känner igen och det är ju svårt att göra så mycket åt, mer än att nöta på att det är bra ändå 🙂

 2. Det känns lite som att alla nämner Chimamanda Ngozi Adichie. Och jag som inte läst henne… Vilken ska man börja med?

   • Hanna14 augusti, 2015 kl. 09:32
    Författare
   • Svara

   Åh det måste du! En halv gul sol är bäst, men den är också ganska tjock. Lila hibiskus är min nummer två och den är lit tunnare. Så någon av dem, tycker jag. Är du intresserad av kriget i Biafra så är den En halv gul sol du ska läsa!

 3. kan bara hålla med på alla punkter. Arnqvists bok låter kul. Austen, Adichie jättebra. Anna Lihammer är en kunnig arkeolog och bra deckarförfattare

   • Hanna21 augusti, 2015 kl. 11:07
    Författare
   • Svara

   Jag kan verkligen rekommendera Gerillaslöjd! Ger en helt ny bild av hemslöjd 🙂

 4. Å ja, A som i Adichie. Ett självklart val även för mig, om jag var med.

   • Hanna24 augusti, 2015 kl. 01:14
    Författare
   • Svara

   Självklar för de flesta 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.