#kaffeochkulturvärlden: Irland

Irlands flagga

Nu måste jag ta och skärpa mig gällande utmaningen #kaffeochkulturvärlden. Förra månaden var vi i Egypten och jag ansträngde mig inte ens för att hitta något att läsa. Dock njöt jag av Mettas alla reseberättelser på Instagram.

Nu i juni åker vi till Irland och det ska ju inte vara så svårt att delta. Jag vill inte läsa Sally Rooneys senaste eftersom hon vägrar att översätta boken till hebreiska, så då går jag på det jag förknippar Irland och irländsk litteratur mest med – feelgood.

Jag har en känsla av att Irland blivit lite omsprungen av Storbritannien i att komma fram med bra feelgoodförfattare, men Marian Keyes är och för blir den första och skulle kanske kunna varit den  största. Fast nu är det ju så att Mhairi McFarlane är ohotat störst och hon är inte från Irland. Jag har börjat ifrågasätta min egen tanke om att Irland och feelgood hör ihop.

Jag har senare stiftat bekantskap med Sheila O’Flanagan, men var inte så imponerad. Sen tappade Marian Keyes det helt och skrev om spöken och döda makar. Så, om jag vill läsa feelgood och författaren ska komma från Irland och det helst ska utspela sig på Irland och helt inte vara någon av ovanstående författare, vad ska jag läsa då?

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Kiki Mahlander3 juni, 2022 kl. 02:00
  • Svara

  Colm Toibin, Edna O’Brien, Emilie Pine, Claire Keegan, Anne Enright, John Boyne, Tana French. Har inte läst riktigt alla men de flesta, och gillat 🙂

  1. Men Anne Enright är väl inte feelgood? Hon är den enda jag läst 🙂

   1. Lätt hänt 🙂

  • Kiki3 juni, 2022 kl. 09:20
  • Svara

  Nämen oj, missade visst ordet feelgood 🤪

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.