Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack stöder inte längre anpassad CSS. Läs WordPress.org-dokumentationen för att lära dig hur du tillämpar anpassade stilar på din webbplats: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 #kaffeochkulturvärlden: Australien - Feministbiblioteket

#kaffeochkulturvärlden: Australien

Australiens flagga

Efter att jag läst hur många böcker som helst från Island förra månaden har jag återigen försummat #kaffeochkulturvärlden. I oktober är det Australien som är månadens land och jag bestämde mig för att jag faktiskt inte får bomma den. Dock är det så att jag varit tvungen att prioritera andra böcker inte inte hunnit blir klar än. Men det är på gång!

Jag har valt att läsa Jane Harper, för att jag har fått henne rekommenderad länge och tänkt att jag borde läsa något av henne. Hon skriver deckare och jag har valt en fristående som rekommenderades varmt av Anna på #kaffeochkulturvärlden. Annars läser jag ganska liter från Australien. Det är ett land jag fota tänker att jag borde läsa mer från, men som aldrig blir av.

Just nu är Australien i ropet i svensk populärmedia. I Bonde söker fru har årets säsong förärats med en australiensisk deltagande. En ung bonde från Australien jobbar tillfälligt på en bondgård i Sverige och hoppas hitta kärleken här. Meningen är att hons ka följa med honom till andra sidan jordklotet. Killen är bara strax över 20, så tjejerna är i samma ålder. De har hittills inte verkat veta hur man klär sig på landet och det återstår att se om någon kommer att följa med till Australien och inser att det inte är i Sidney han bor…

Australien är ju ett jätteland med stora kontraster. I den gamla boken Fem svarta höns, eller A town like Alice som den heter i original, kommer en kvinna till den australienska landsbygden och trivs inte alls. Istället för att hjälten i boken tar med henne till en trevligare stad, försöker kvinnan göra hålan hon hamnat till, till en stad som Alice (Springs). Märklig historia, men visar ju på konstrasterna mellan stad och land i det till ytan stora landet.

I övrigt var det längesedan jag konsumerade australiensisk film eller TV-serier, om man inte räknar Masterchef Australia, som är det bästa matlagningsprogrammet som finns. Säsongerna har upp åt 60-70 avsnitt som alla är 45-70 min långa så det tar ett tag att ta sig igenom. Blev oerhört besviken på Discovery+ som tog bort alla tidigare säsongen helt utan förvarning. Så jag har den näst sista säsongen halvsedd.

1 ping

  1. […] var Australien landet i #kaffeochkulturvärlden. Metta och Anna driver kontot på Instagram och jag valde att […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.